Scouting Halsteren is een grote organisatie met meer dan 40 vrijwilligers. Het merendeel van deze vrijwilligers is leiding bij een speltak. Zij organiseren in een kleine groep iedere week activiteiten voor de jeugdleden. Overleg vindt natuurlijk geregeld plaats en er wordt ieder half jaar een nieuw programma verzonnen.

De organisatie op groepsniveau zal hier uitgelegd worden. Zo worden vele activiteiten en beleidsonderwerpen door teams geregeld, vindt er iedere zes weken overleg plaats in het speloverleg en is er een verenigingsbestuur, dat voor de goede voorwaarden voor clubdraaien zorgt. Daarnaast is er nog de groepscomissie, die voor de algemene coördinatie zorgt.

Het speloverleg

Het speloverleg is het overleg tussen alle leidinggevenden en vindt iedere zes weken plaats. De onderwerpen, die besproken worden zijn zeer divers. Natuurlijk de algemene activiteiten, maar ook b.v. het corvee, mededelingen van de verschillende teams, de groepscommissie of de vereniging en punten, die de leiding zelf naar voren brengt.

De groepscomissie

De groepscommissie is het dagelijkse bestuur van de vereniging. Zij houdt zich bezig met de verschillende leidingteams, dient als brug tussen speloverleg en vereniging, stippelt zowel korte termijnbeleid als meerjarenbeleid uit en houdt zich verder bezig met allerlei algemene zaken, die de vereniging aangaan. Tevens zit zij het speloverlegvoor en bemiddelt zij bij eventuele conflicten.

De groepscommissie

• Frank Reijerse
  • Jelte Ebbers
  • Leonie Tirions
  • Ricky van Hooijdonk
  • Maurice Blanckaert

De vereniging

Scouting Halsteren is een vereniging die als rechtspersoon bij de Kamer van Koophandel is ingeschreven. In het verenigingsbestuur zitten deskundigen, ouders, leden van de groepscommissie en de beheerders van het gebouw. Het verenigingsbestuur is verantwoordelijk voor de financiële en materiële zaken binnen de groep. Zo dragen zij zorg voor de ledenadministratie, inning van contributiegelden en huisvesting.

Het bestuur van de vereniging:

• André Romijn, voorzitter
  • Doortje van den Bersselaar, secretaris
  • Manfred Kruize, penningmeester
  • Rob Merkx, ledenadministratie
  • Jelte Ebbers, groepscommissie
  • Krelis Blom, beheerder
  • Frank Reijerse, groepscommissie
  • Esther Aantjes, trainingen en workshops

Gebouw- en materiaalcommissie

Deze commissie zorgt voor het beheer van zowel het gebouw als de materialen va Scouting Halsteren. Zij dragen zorg voor de verhuur, onderhoud van het gebouw, en zorgen voor goede materialen. De volgende mensen zitten in deze commissie:

• Krelis Blom, voorzitter
  • Erik van den Bersselaar, beheerder gebouw
  • Hendrik-Gerrit Vlastuin, beheer materiaal
  • Emmie Gulickx
  • Wouter Suijkerbuik
  • Diana Haak
  • Koen van Dijk
  • Ger van Schilt
  • Timo Mertens

Trainingen en workshops

Dit team organiseert enkele malen per jaar interessante trainingen en workshops voor de kaderleden van Scouting Halsteren. Denk hierbij aan trainingen over intimiteit, maar ook hakken, zagen en pionieren. De leden van het team:

• Esther Aantjes
  • Jasper van loon
  • William van de Merbel
  • Rik Ernest
  • Lisette Heystee
  • Olaf van der Toorn
  • Erik den Haan

De teams

Braderie

De braderie is de mogelijkheid om ons als vereniging te presenteren aan de Halsterse bevolking. Dit doen we dan ook altijd met een leuke activiteit en een informatietent. In het verleden bouwden we hoge torens of maakten we grote familieschommels, maar dit is met de huidige wetgeving niet meer toegestaan. De afgelopen jaren staan we dan ook op de braderie met spijkerbroekhangen en pannenkoeken bakken.

Jelte, Vera, Merel, Maurice en Thommie

Het Promo-team zorgt ervoor dat de huidige (aspirant-)leden genoeg algemene informatie krijgen. Zo brengen zij regelmatig een krant uit, onderhouden zij de web-site en zorgen ze voor info-boekjes van de speltakken en van de vereniging in zijn algemeen. Verder houdt dit team zich bezig met het werven van nieuwe leden en leiding wanneer dit nodig is. Hoe dit gebeurt hangt sterk af van wat de behoefte is. Acties uit het verleden zijn o.a. een ballonnenwedstrijd, tentoonstelling in de bibliotheek en een vriendjesdag. Tevens zorgt het team ervoor dat de vereniging regelmatig (positief) in het nieuws komt.

JOTA-spel

Dit team organiseert het spelprogramma tijdens de jaarlijkse JOTA en draagt dus zorg voor het schema, de spelletjes en het thema tijdens de JOTA. Samenstelling wisselt ieder jaar.

JOTA-techniek

Krelis, Peter, Ton, Leo, Rob, Henk en Patrick

Dit zijn de techneuten tijdens de JOTA. Zorgen ervoor dat alle computers werken, dat alle kabels goed in de kraan hangen en dat de zenders goed werken.

Laatste Clubdag

Het seizoen moet op een leuke manier afgesloten worden met de hele vereniging. Ieder jaar doen we dit op een andere wijze. Soms een pretpark, soms een weekend-kamp en een andere keer een leuke activiteitendag in Halsteren. Ook dit team is ieder jaar weer anders van samenstelling.

Overvliegen

Twee keer per jaar neemt een deel van de speltak afscheid en gaat naar de volgende speltak. De feestelijke viering wordt bedacht en uitgevoerd door het team Overvliegen.

Sinterklaas

Lange brieven worden er ieder jaar naar Spanje gestuurd door dit team. En ieder jaar lukt het ze weer om de Sint naar ons clubhuis te krijgen! Van iedere speltak, die meedoet aan de Sint-viering, zit iemand in dit team.